OLJČNO OLJE BELICA 500ml

19,00

Kmetija Sirk je na enem najbolj prestižnih ocenjevanj oljčnih olj, NYIOOC v New Yorku, osvojila zlato medaljo

Na zalogi

Šifra: 60 Kategorija:
  • Možnosti dostave: Dostavna služba, Lokalna dostava, Osebni prevzem

Opis

Oljčno olje Belica – Belica je avtohtona istrska sorta. Pri olju prevladujejo sveže arome po sadežnosti. Olje je izrazito grenkega in pikantnega okusa. Je izrazite zelene barve in bogato z naravnimi antioksidanti. Je vsestransko uporabno pri pripravi solat, rib, rižot, testenin itd.

Družinska kmetija Sirk se nahaja v vasi Višnjevik na zahodu Slovenije v Goriških brdih. Družina se ukvarja se z vinogradništvom, oljarstvom in sadjarstvom.

Oljke obirajo ročno in jih še isti dan odpeljejo v oljarno, saj s tem ohranijo visoko kakovost olja. Predelava poteka pri 26°C, hranijo ga v temnem prostoru v posodah iz nerjavečega jekla.

Okus oljčnega olja Ivan Sirk je nekaj posebnega, saj njihove oljke rastejo med Alpami in Mediteranom, na skrajni meji, kjer le-te še uspevajo. Olje je prijetnega okusa in vonja. Okušamo sadežnost, pikantnost in grenkobo, po vonju pa spominja na sadje (agrumi…) ali pokošeno travo. Olja so zelenkasto-rumene barve ter vsebujejo veliko antioksidantov in polifenolov.

Uporabljamo jih lahko pri pripravi solat, različnih vrst mesa, ribjih jedeh, sirih ter tudi v sladicah. Njihova uporabnost je vsestranska.

Oljčno olje Ivan Sirk je potrebno pravilno skladiščiti. Hranimo ga v temnih prostorih pri temperaturi od 14 do 20°C. Z ustreznim shranjevanjem do 18 mesecev ohranimo aromo, vonj, okus in barvo.