BIO ovsena kaša

1,80

Ovsena kaša je oluščen ekološki oves.Kašo pripravimo kot prilogo glavni jedi ali uporabimo za pripravo polpetov. Dovolj bo namakanje kako uro.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi

Šifra: 1142 Kategorija:
  • Možnosti dostave: Dostavna služba, Lokalna dostava, Osebni prevzem

Opis

Oves, ki ga gojimo danes, se je razvil iz samoniklega gluhega ovsa, ki izvira iz Jugovzhodne Azije. Tam je rasel kot divji plevel med piro. S širitvijo pire proti severu se je širil tudi divji oves, iz katerega je nato človek z odbiranjem ustvaril navadni oves. Arheološki ostanki pričajo, da so ljudstva na območju današnje Nemčije in Švice oves gojila že med letoma 1700 in 1500 pr. n. št. Kasneje so z gojenjem pričeli tudi antični Grki in Rimljani. Oves ima danes pomembno mesto pri pripravi zdrave prehrane, saj imajo izdelki iz ovsa zelo veliko hranljivih snovi in so tudi lažje prebavljivi od nekaterih drugih žit. Oves raste v ovoju, ki mu nudi dodatno zaščito pred škodljivci in zunanjimi vplivi.

Njegova uporabnost je zelo raznolika. Lahko se uporablja neoluščeni in namočeni za čiščenje telesa, oluščeni oves pa se lahko kosmiči, melje v moko in otrobe ali skuha kot priloga jedem.Običajno se uporablja skupaj z drugimi mokami.Ovsena moka je mleta v našem mlinu na kamen. Sestavine: 100% ovsena kaša iz ekološke pridelave Teža: 500 g Alergeni: Žito, ki vsebuje gluten.